-
Peter Westerholm
Professor emeritus, Uppsala Universitet.
Grundade tillsammans med Lars Alfredsson WOLF-organisationen med kohortundersökningen i Stockholm som inleddes 1992. Aktuella WOLF-intressen – främst betydelsen för stressbelastning enligt stressmodellen ”Insats-Belöning” och sambanden mellan dygnsrytm och hälsa/välbefinnande. -
Lars Alfredsson
Professor i epidemiologi vid Institutet för miljömedicin, Karolinska Institutet. Chef för avdelningen för Kardiovaskulär Epidemiologi. Bedriver forskning kring orsaker till hjärt-kärlsjukdom och inflammatoriska sjukdomar såsom rheumatoid artrit och multipel skleros. Speciellt intresserad av hur genetik samverkar med miljöfaktorer avseende risk för sjukdom.
-
Malin Bolin
Forskare i sociologi vid Mittuniversitetet, Sundsvall.
Forskningen handlar främst om hur arbetsplatser organiseras och vilka samband det har med anställdas arbetsvillkor och hälsa. -
Eleonor Fransson
Docent i epidemiologi vid Hälsohögskolan i Jönköping.
Arbetar framför allt med arbetsmiljö och livsstilsfaktorer i relation till hjärt-kärlsjukdomar. -
Annika Härenstam
Professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.
Forskning med fokus på organisationsförändringar och förändrade arbetsförhållanden – om styrning, ledarskap och arbetsvillkor framför allt inom offentliga organisationer. Intresserad av genusperspektiv och metodutveckling för arbetslivsforskning. -
Anders Knutsson
Professor emeritus i folkhälsovetenskap vid Mittuniversitetet och läkare vid arbets- och miljömedicin, Sundsvalls sjukhus. Forskar huvudsakligen om psykosocial exponering på arbetet, särskilt skiftarbetets effekter på hälsa och välbefinnande.
-
Maria Nordin
Docent i psykologi och lektor i arbets- och organisationspsykologi på Institutionen för psykologi, Umeå universitet. Forskning om arbetsrelaterad hälsopsykologi med speciellt fokus på socialt stöd och hantering av stress (coping) på arbetet. Är även involverad i andra forskningsprojekt som handlar om; luftföroreningar och demens, socialt stöd, coping och sömn hos personer med multipel kemisk överkänslighet samt stressrehabilitering.
-
Staffan Marklund
Professor i arbetshälsovetenskap vid institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet. Studerar arbetssjuklighetens, sjukfrånvarons och förtidspensioneringens orsaker och konsekvenser. Har framför allt skrivit om vad olika fysiska och psyko-sociala belastningar i arbetsmiljön betyder och i vilken mån arbetets organisation och ledning påverkar sjukfrånvaro och förtidspension.
-
Hugo Westerlund
Professor i epidemiologi vid Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet. Hugo forskar framför allt om samband mellan arbetsmiljö, arbetsmarknadsdeltagande och hälsa över längre tid. Exempelvis har han studerat organisationsförändringar, pensionering, äldre i arbetslivet och kontorsmiljöer i relation till trötthet, sjukskrivning, sjukhusinläggning och död.